Wedstrijdreglement

Bij inschrijving en deelname aan Triathlon Zwolle wordt akkoord gegaan met het wedstrijdreglement.

Eigen risico

De deelname aan de Triathlon Zwolle is geheel voor eigen risico. Tijdens het fietsen en lopen ben je een verkeersdeelnemer en dien je de geldende verkeersregels na te leven. Het zwemmen vindt plaats in open water. Parcourswachten, verkeersregelaars, de reddingsbrigade en andere vrijwilligers dragen bij aan het veilig laten verlopen van het evenement. Zij en/of Stichting Triathlon Zwolle zijn niet aansprakelijk te stellen. Geef gehoor aan aanwijzingen, maar neem zelf geen onnodige risico’s.

Foto- en filmmateriaal

Bij deelname ga je ermee akkoord dat er foto en/of filmmateriaal van je gemaakt wordt. Dit materiaal kan worden gebruikt op onze sociale media en op onze website.

Tijdsregistratie

We maken gebruik van professionele tijdsregistratie. Hierbij krijg je een chip in bruikleen. De chip ontvang je op de dag zelf tijdens je aanmelding en wordt direct na de finish weer ingeleverd. Indien de chip niet wordt ingeleverd wordt er EUR 12,50 aan kosten in rekening gebracht.

Zwemmen

Bij het zwemonderdeel is het verplicht gebruik te maken een badmuts. Deze badmuts neem je zelf mee. Zorg ervoor dat dit een exemplaar is met een felle kleur. De temperatuur van het zwemwater wordt kort voor het evenement op de website en sociale media bekend gemaakt. Bij een temperatuur onder de 16 graden is een wetsuit verplicht; tussen de 16 en 22 graden is een wetsuit optioneel en bij een watertemperatuur van meer dan 22 graden mag er niet met wetsuit worden gezwommen.

Fietsen

Je bent zelf verantwoordelijk dat je fiets technisch in orde is. Een fietshelm is verplicht. Wanneer je op de wedstrijddag de wisselzone betreedt, zullen je fiets en helm worden gecontroleerd. Je zet je helm tijdens de wedstrijd op voordat je je fiets uit het rek pakt. Je startnummer draag je tijdens het fietsen achter op je rug. Houd er tijdens het fietsen rekening mee dat je een reguliere verkeersdeelnemer bent en dat je je aan de wettelijke verkeersregels dient te houden. Je fietst niet op een afgesloten parcours. Tijdens het fietsen is het niet toegestaan om te stayeren.

Lopen

Tijdens het lopen wordt het startnummer aan de voorzijde van het lichaam gedragen. Het loopparcours is uitgepijld. Op een aantal cruciale punten staan parcourswachten. Deelnemers zijn ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het juist afleggen van het parcours.

Annuleren van je inschrijving

Een inschrijving is persoonsgebonden. Annuleer je jouw inschrijving vóór 1 juni dan storten wij 90% van het inschrijfgeld terug. Wanneer je je afmeldt in de periode 1 juni – 1 augustus krijg je 50% van het inschrijfbedrag teruggestort. Als je je afmeldt na 1 augustus is er geen teruggave van inschrijfgeld. Annuleren kan door een bericht te sturen naar info@triathlonzwolle.nl. Indien de organisatie om veiligheidsredenen (denk bijvoorbeeld aan een te lage watertemperatuur of ondermaatse waterkwaliteit) besluit er een run-bike-run van de maken vindt er geen restitutie van inschrijfgeld plaats.