Vrijwilliger in het zonnetje

Marry Hooijer is al jaren één van onze vaste vrijwilligers. Wij hebben haar een aantal vragen voorgelegd.

Wij hebben haar onder andere gevraagd wat haar drijft om zich aan te melden als vrijwilliger bij de triathlon van Zwolle.
Marry: Sporten/ lichamelijke activiteit is voor iedereen belangrijk is. Misschien kan ik mensen enthousiast maken. Het is leuk dat er zowel recreanten als topsporters mee kunnen doen. Ik heb zelf ervaren dat het fijn is dat je af en toe aangemoedigd wordt of dat je een aanwijzing krijgt. Het is echt vrijwilligers werk. Je houdt je aan de afspraken voor die dag en verder zijn er geen verplichtingen. En je krijgt er heel veel voor terug! Vooral veel waardering. Ik vind het ook leuk om bekenden tegen te komen, die zijn er altijd wel. Aan het einde van de dag ben ook ik blij als alles goed verlopen is en ga vol nieuwe energie naar huis

-Welke taken heb je zoal gedaan?
Ik heb een aantal keren op het fietsparcours gestaan. Ik heb onder andere geholpen met het opbouwen van het parcours, de lunch voor de vrijwilligers klaar gemaakt. Ik heb ook wel eens water aangereikt op het loopparcours. Heel divers dus.

-Hoeveel tijd heeft het van je gevraagd?
Afgelopen jaar was dit op de dag zelf van 8.00 uur- 16.00 uur (uit en thuis), gemiddeld 1- 2 dagdelen

-Hoe heb je de dag ervaren?
Ik heb de dag als heel plezierig ervaren. De dag vliegt om, het is gezellig. Wij hebben vaak mooi weer (op één keer na, toen hadden wij regen, maar dat ” had ook wel wat”).

-Wat vind je van zo’n groot sportevenement in Stadshagen?
Belangrijk dat er grote sportevenementen zijn in de stad. Het is goed toegankelijk voor iedereen, zowel deelnemers als toeschouwers. Bewegen stimuleren vind ik belangrijk!

-Kun je één mooi moment, één specifieke herinnering delen (bijvoorbeeld
van interactie met een deelnemer of publiek)?
Ik vind het heel bijzonder dat je zelfs tijdens de wedstrijd enthousiast bedankt wordt door fietsers, terwijl ze nog volop in de wedstrijd zitten.

-Wat maakt dat je dit jaar weer vrijwilliger bent?
Het is leuk vrijwilligerswerk, waarbij je inzet erg gewaardeerd wordt

-Heb je een tip voor andere vrijwilligers?
Gewoon aanmelden (op https://www.triathlonzwolle.nl/triathlonzwolle/vrijwilligers-2/ staat meer informatie)! Ook al is het voor een paar uurtjes. Er is voldoende inspraak en overleg. Je stimuleert hiermee anderen om actief te zijn.

Wij willen Marry erg bedanken. Voor haar hulp de afgelopen jaren. Zij is komend jaar weer vrijwilliger bij de Milliger op 24 september. Jij ook? Meld je snel aan op: vrijwilligers@triathlonzwolle.nl