Veelgestelde vragen

Meedoen aan een triathlon kan allerlei vragen oproepen. Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen. Zit jouw specifieke vraag er niet tussen, laat het dan svp weten.

Waar kan ik me inschrijven?

De inschrijving verloopt via de Nederlandse Triathlon Bond. Bekijk onze inschrijven pagina voor alle informatie. Bij het inschrijven vul je zelf je gegevens in. Let op dat je je juiste mailadres gebruikt, naar dit mailadres wordt een bevestiging van je inschrijving gestuurd (check ook je spam mail als je in je inbox niets ontvangt).

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

De deadline voor het inschrijven voor het evenement is 1 september. Als de limiet van het aantal deelnemers aan een onderdeel bereikt is, sluit de mogelijkheid tot inschrijven eerder.

Ik zie dat de triathlon vol zit, is er een wachtlijst?

Nee, helaas. We maken geen gebruik van een wachtlijst of reservelijst.

Ik heb me ingeschreven, maar kan toch niet meedoen. Krijg ik mijn geld terug?

Bij inschrijving betaal je via iDeal. Annuleer je jouw inschrijving vóór 1 juni dan storten wij 90% van het inschrijfgeld terug. Wanneer je je afmeldt in de periode 1 juni – 1 augustus krijg je 50% van het inschrijfbedrag teruggestort. Als je je afmeldt na 1 augustus is er geen teruggave van inschrijfgeld. 

Kan ik mijn startnummer overdragen aan iemand anders?

Tot 1 september heb je de mogelijkheid je startnummer over te dragen aan een andere deelnemer. Hiervoor worden € 5 administratie kosten in rekening gebracht. Wij hebben hierin een bemiddelende rol, stuur een mail met daarin alle gegevens van degene die je startnummer overneemt (inschrijfnummer van account bij de NTB) en we regelen dit voor jullie.

Is er een tijdslimiet?

We hanteren geen tijdslimieten.

Wanneer ontvang ik mijn startnummer en startserie?

In de week voorafgaand aan Triathlon Zwolle ontvang je per mail je startnummer. Daarmee wordt ook duidelijk in welke serie je start.

Waar bestaat het startpakket uit?

Je fysieke startnummer ontvang je op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat. Je ontvangt daar ook je gehuurde chip voor de tijdwaarneming en een startnummer voor je fiets.

Ik heb een eigen chip, kan ik die gebruiken?

Je kan geen eigen chip gebruiken. Iedere deelnemer ontvangt een chip van de organisatie. Deze chip dient na de wedstrijd weer te worden ingeleverd. Dit doe je bij het verlaten van de finishzone.

Krijg ik ook een badmuts?

We verstrekken geen badmutsen, maar je bent wel verplicht er één te dragen. Kies voor een goed zichtbare kleur en vergeet dus niet er één mee te nemen.

Hoeveel triatleten mogen deelnemen in de 038 estafette?

In een team mogen min. 2 en max. 3 triatleten deelnemen. Samenstelling van het team is naar eigen keuze.

Wat zijn eigenlijk de regels van een triathlon waar ik me aan moet houden?

Op de wedstrijd dag volgen we het reglement van de NTB, wil je van de hoed en de rand weten, check dan het wedstrijdreglement. 

Ben je een beginner in de triatlonsport of juist al wat meer gevorderd, op de NTB website staat alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid van start te gaan. Dus ga je voor een topresultaat? Een goede voorbereiding is het halve werk.

Hoe zit het met de privacy wetgeving?

In het kader van de privacy wetgeving hebben we een instemmingsverklaring opgenomen tijdens de inschrijving.