Triathlon Zwolle wordt een duurzame triathlon

Triathlon Zwolle heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat betekent dat we dit jaar wat maatregelen gaan nemen om natuur en milieu te ontzien. 

Naar aanleiding van de discussie van de vorige editie vanwege het weggooien van afval is besloten om meer prullenbakken in de wisselzone neer te zetten. Daar kunnen de atleten het afval in kwijt. Er is besloten om géén dropzone te maken omdat het slechts korte afstanden zijn. Dus wie gelletjes heeft deze gewoon bewaren tot de wisselzone (na het fietsen) of de finish (na het hardlopen). De jury gaat dit jaar scherp letten op het weggooien van gelletjes en ander afval. Wie wordt betrapt wordt gelijk uit de wedstrijd gehaald. Het kan en mag niet zo zijn dat de bermen vol met afval liggen van de triatleten.

Ook worden dit jaar elektrische motoren gebruikt voor de juryleden. Dat betekent dat atleten niet meer worden ‘gewaarschuwd’ door het geluid van een motor omdat elektrische motoren fluisterzacht rijden. Verder is ook besloten dat alle atleten mogen zwemmen met eigen badmuts. Veel atleten vinden het fijn om met een eigen (favoriete) badmuts te zwemmen. Wie geen badmuts heeft of deze is vergeten krijgt een badmuts bij de inschrijving. Het is wel verplicht om met badmuts op te zwemmen zodat de organisatie de zwemmers goed kan zien. Sailfish zorgt voor de badmutsen, net als de swimsuits. Wie geen swimsuit heeft kan deze voor een dag huren bij Sailfish

Met andere woorden: draag ook als atleet zorg voor het milieu en gooi geen afval weg op plekken die er niet voor bestemd zijn. De wisselzone en finish heeft afvalbakken voldoende voor alle afval. Wij als organisatie doen ons best en we rekenen er op dat de deelnemers dit ook doen!