Stefan Overmars en Nicole voet winnen de vierde editie in Zwolle

Zwolle – 20 september 2014
Voor het 4de opeenvolgende jaar werd de Triathlon Zwolle georganiseerd aan de Milligerplas. Mist en zon overheersten uiteindelijk deze dag. Wethouder Rene de Heer van Sportzaken moest een half uur wachten voordat hij de eerste deelnemers mocht wegschieten, maar om half elf was het dan zover en gingen de deelnemers van de Para – Triathlon van start!

Kwart Triathlon: Stefan Overmars en Nicole Voet heersen in Zwolle
In de ochtend gingen ruim 100 individuele deelnemers van start aan de 1/4de triathlon. Onder de deelnemers waren verschillende goede triatleten waaronder Stefan Overmars, Klaas Jan Arkema en Martijn Paalman. De strijd werd tijdens het zwemmen al beslist. Stefan Overmars, die eerder dit jaar in Woerden wist te winnen, liet zich door Martijn Paalman leiden door de mist en kwam als tweede uit het water met een kleine achterstand. Door een snelle wissel en een snelle fietstijd pakte Overmars de voorsprong en bouwde deze gestaag uit. Achter hem werd het echter spannend want Zwollenaar Klaas-Jan Arkema kwam weliswaar als negende uit het water, maar haalde vele voorgangers in en fietste uiteindelijk op de tweede plaats. Met 2 minuten voorsprong kwam Overmars terug in de wisselzone en het enige wat hij hoefde te toen was de voorsprong op Arkema vasthouden. En dat lukte, hij moest weliswaar nog 40 secondes toegeven op Arkema, maar kwam hier in Zwolle met een sterke eindtijd van 1:56:24 als eerste over de finish. Klaas-Jan Arkema die bezig is aan zijn eerste seizoen werd knap tweede in 1:57:42 en Martijn Paalman maakte bij de mannen het podium compleet, 1:58:43

Het mannenpodium op de Kwart Triathlon. Foto: Annet van Raalte www.sportiefzwolle.nl
Het mannenpodium op de Kwart Triathlon. Foto: Annet van Raalte www.sportiefzwolle.nl

 

 

 

 

 

 

 

 
Bij de dames stond dit jaar Nicole Voet uit Renkum aan de start. Na dit jaar al 4 overwinningen op haar naam te hebben gezet, had ze in Zwolle maar een doel: winnen. En dat lukte. Ze kwam als 4de overall uit het water en was daarmee de beste dame. Deze voorsprong gaf ze ook niet meer weg. Saskia Derks die als tweede dame uit het water kwam, probeerde nog bij te komen. Echter op het fietsparcours wist Voet uit te lopen op haar achtervolgsters en zo kwam ze uiteindelijk naar 2 rondes hardlopen als eerste dame over de finish in 2:06:49. Renate Post en Saskia Derks maakten het podium compleet.

Het dames podium op de kwart triathlon. Foto: Annet van Raalte www.sportiefzwolle.nl
Het dames podium op de kwart triathlon. Foto: Annet van Raalte www.sportiefzwolle.nl

 

 

 

 

 

 

 

 
Achtste Triathlon: prooi voor jonge talenten
De 1/8ste triathlon is een mooi snel onderdeel van deze triathlon. Doordat de mist inmiddels had plaatsgemaakt voor de zon, kon dit onderdeel op tijd starten. Deelnemers moeten op deze afstand 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Aan de start vanaf 13.15 uur verschenen ruim 200 deelnemers. Dit zorgt uiteraard voor een hoop spanning op het parcours.

De wedstrijd begon vandaag met de dames serie. Topfavoriet bij de Dames was op voorhand Elianne Huitema. De editie van 2013 wist ze al met een ruime voorsprong te winnen. Dit jaar had ze in Marije Dankelman een sterke concurrente en samen zouden ze dan ook de wedstrijd bij de dames gaan leiden. Zwemmen is een van haar beste onderdelen en dus wist Huitema vandaag zelfs alle mannen achter zich te houden en kwam ze in ruim 7 minuten alweer uit het water. Dankelman zag Huitema tijdens het fietsen op haar voorsprong uitbouwen. Uiteindelijk kwam ze dan ook als eerste over de finish in 1:12:32. Marije Dankelman werd tweede en Debora Wissink derde.

Bij de mannen stond ook jong talent aan de start. De 18jarige Montell Veldhuis uit Nijverdal wist vandaag de eerste plaats te pakken en deed dit overtuigend. Lang moest hij Kees Timmerman voor zich dulden, maar langzaam sloop hij dichterbij en besliste uiteindelijk de wedstrijd op het loopparcours. Hij kwam over de streep in 1:03:17. Bart Veurink werd tweede en Kees Timmerman werd derde.

Huitema wint bij de Dames
Huitema wint bij de Dames

 

 

 

 

 

 

 

Team Triathlon: De Zwolsche Jongens winnen opnieuw de achtste team triathlon
Vanaf de eerste editie doen de Zwolsche jongens al mee, en elk jaar staan ze op het podium. Dit jaar pakten ze alweer voor de derde keer de eerste prijs. Sjoerd Post, Thomas Bouter en Joep Emmen wisten het parcours weer rap af te leggen en waren maar liefst 5 minuten sneller dan vorig jaar. De strijd tussen de teams Triami en Tempus Fugit was wat dat betreft spannender, lang zaten ze dicht bij elkaar maar team Triam pakte de tweede plaats en Tempus Fugit werden derde.

Op de kwart afstand waren 2 teams uit Zeewolde afgevaardigd. Het mannenteam Zeewolde 2 was vandaag in topvorm. Ruben Velema, Krijn Haak en Thomas van de Hof wisten het parcours ruim binnen de 2 uur af te leggen en liet daarmee de concurrentie ver achter zich. Het team met de dames Charine de Ruiter, Heini Koornberg en Henriet Koornberg werden tweede en team WTTS met Erik van Loo, Jesse Noordzij en Edmund Boering werden derde.

De Zwolsche Jongens winnen opnieuw de achtste team triathlon.
De Zwolsche Jongens winnen opnieuw de achtste team triathlon.

 

 

 

 

 

 

 

ParaTriathlon
Vorig jaar waren ze er voor het eerst maar ook dit jaar stonden er weer 6 teams van De Vogellanden aan de start in Zwolle. De gehandicaptenserie werd afgelegd over een achtste afstand. De 6 teams gaven elkaar weinig ruimte om te winnen. De definitieve uitslag is helaas nog niet bekend, maar zal snel volgen.
 

De teams van de Vogellanden leverden stuk voor stuk weer goede prestaties. Foto Annet van Raalte www.sportiefzwolle.nl
De teams van de Vogellanden leverden stuk voor stuk weer goede prestaties. Foto Annet van Raalte www.sportiefzwolle.nl

 

 

 

 

 

 

 

 
Een goede prestatie was er dit jaar ook voor Ingmar Groen als enige individuele para atleet stond hij aan aan de start. Hij wist het hele parcours af te leggen in 1:22:32.

Alle uitslagen: Uitslagen 2014

Foto’s van Ward van den Berg volgen nog
Foto’s: sportiefzwolle.nl
Foto’s: zwollenu.nl
Foto’: jestaaterop.nl