Stand van zaken voorbereidingen

Nog een maand en dan is het zover: de tiende FysioZwolle Triathlon. Er hebben zich al vele honderden deelnemers aangemeld. De inschrijving voor de kwart triathlon is inmiddels gesloten en voor de 1/8 zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Voor de jeugd en junioren en de teams is er nog voldoende ruimte.
We hebben de afgelopen maanden hard aan de voorbereidingen gewerkt; er is een nieuw fietsparkoers uitgetekend en ook het loopparkoers kent nieuwe delen. Er was de afgelopen maanden natuurlijk de onzekerheid rond COVID. Op dit moment zijn sportwedstrijden, als de onze, weer toegestaan. Wij gaan dus door. Wel hebben we besloten om voor de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers, de Coronacheck-app te gebruiken. Dat wil zeggen dat deelnemers en vrijwilligers met de Coronacheck-app moeten laten zien dat ze of:

 • volledig gevaccineerd zijn, of
 • recent negatief getest zijn, of
 • COVID gehad hebben (en daarvoor een medische verklaring hebben).
  Met deze gegevens kun je in de Coronacheck-app een QR-code aanmaken, die wij bij het aanmelden kunnen controleren.
  Ook hebben we besloten geen omkleedtent neer te zetten en de deelnemers te verzoeken thuis om te kleden.
  Daarnaast verzoeken we deelnemers om geen publiek mee te nemen. Wil een familielid of kennis toch mee komen; wij kunnen nog wat vrijwilligers gebruiken op de wedstrijddag.
  Naast de COVID-perikelen was er de afgelopen maanden ook wat nieuws over de waterkwaliteit van de Milligerplas. De afgelopen jaren is er een aantal keren een te hoge concentratie bacteriën aangetroffen in het water. Daarom staat er vanwege Europese regels bij de plas een bord met de waarschuwing dat het water ongeschikt is als zwemwater. De provincie heeft dit jaar het water in het zwemseizoen elke veertien dagen getest. Alle keren bleef de verontreiniging (ver) onder de grenswaarden. Ook de komende maand wordt er getest en wij hebben een laboratorium de opdracht gegeven om in de week van de 25e nog extra te testen.
  Wij houden jullie op de hoogte.