Parkoers

De afgelopen jaren hebben we noodgedwongen de wisselzone op afstand van start en finish moeten plaatsen. Dit jaar kunnen we terug naar de oorspronkelijke opstelling: start/finish en wisselzone in de nabijheid van Grand Café Milligers aan de Milligerplas. De indeling van het terrein is weergegeven in onderstaand plaatje

Daarmee veranderen ook de routes van de verschillende onderdelen.

Het zwemparkoers.

De start is voor alle afstanden is aan de noordkant van het strand bij de Milligers en de finish ter hoogte van het terras van het restaurant. De blauwe lijn is het parkoers van de 1000 meter, de rode lijn, die van de vijfhonderd meter. Het niet vermelde parkoers van de 250 meter loopt dichter langs het strand. En voor je gaat zwemmen, vergeet je goed zichtbare badmuts niet: zelf meebrengen.

Het fietsparkoers.

Het fietsparkoers is in vergelijking met voorgaande keren in lengte verdubbeld. Dat vermindert de drukte op het parkoers. Vanwege de werkzaamheden in het nieuwe deel van de wijk zitten er op het eerste deel van de route nog wat lastige plekken. Dat betreft met name die gedeelten waar Stelconplaten liggen. Kijk goed uit, verminder snelheid, het tijdverlies weegt ruim op tegen het tijdverlies van een val. Ook op de Milligersteeg, het eerste gedeelte van het rondje is het vanwege slecht wegdek uitkijken. We markeren de gevaarlijke stukken met gele markering. We rijden op de weg, daar is ruimte, maar het devies is en blijft: rechts rijden.

Op een aantal plekken is de weg versmald omdat de weg in beide richtingen wordt gebruikt (tussen kruispunt Ruimzichtweg/Milligersteeg en kruispunt Ruimzichtweg/Werkerlaan) of om ander verkeer nog wat ruimte te geven (kruispunt Kerkwetering/Oude Wetering en in verlengde daarvan toegang tot ondernemer in Mastenbroek en op de Euroweg). Let op, op de Euroweg nemen wij de linkerweghelft, die van de rechterhelft wordt gescheiden door pylonnen.

De deelnemers aan de achtste rijden één rondje en gaan dan weer via dezelfde route terug (denk weer aan de Stelconplaten!). Het laatste stukje gaat over de oude Milligerlaan, waarvan het wegdek slechts is. Uitkijken dus.

Het loopparkoers.

Het loopparkoers is het minst veranderd, nog steeds loop je rond de Milligerplas, alleen deze keer met de klok mee. We hebben, helaas, de wielerbaan in het parkoers van de vijf kilometer moeten opnemen. Niet het meest inspirerende stuk, maar het gaat tenslotte om de uitdaging. Volgend jaar is de blauw/groene inrichting van het gebied gereed en kunnen we een leuker parkoers uitzetten. Hoop doet leven, toch.

Het parkoers van de 10 kilometer slaat de wielerbaan over. We lopen drie rondjes rond de plas. Op het plaatje zie je de eerste ronde, de tweede ronde gaat langs de finish en over het voetpad tussen de twee wisselzones door. Een mooi rondje met tweemaal applaus voor je over de streep komt. Dat moet effect hebben op de tijd.

Top