Paratriatlon beste G-sport initiatief 2014

De paratriatlon, onderdeel van de Triathlon Zwolle, is zaterdagavond verkozen tot het beste Zwolse G-sport initiatief van 2014. De organisatoren van het evenement ontvingen de Laurus-sportprijs, nadat het in de verkiezing afrekende met het jeugdrolstoelbasketbal van Be Quick ‘28 en de Winnerstoernooien van WRZV De Boog.

sportgala1

 

 

 

 

 

Het organisatieteam van de paratriatlon ontving zaterdag uit handen van Robert Agelink van de Calo-opleiding van Hogeschool Windesheim de bijbehorende trofee en was daar maar wat trots op. De winnaars spraken het aanwezige publiek met mooie woorden toe. “Dit voelt hartstikke leuk. Het is voor ons een aanmoedigingsprijs, zodat er wellicht meer deelnemers komen. Over twee jaar hebben we dan misschien wel een Nederlands kampioenschap in Zwolle.”

paraserie

 

 

 

 

 

 

Eén van de onderdelen tijdens de Triathlon Zwolle was afgelopen jaar de paratriatlon. Deze triatlon voor gehandicapte sporters was in 2013 een experiment van de organisatie, maar kreeg – mede door de goede samenwerking met De Vogellanden – een vervolg. Maar liefst zes teams stonden er in september 2014 aan de start. En daarnaast nog een individuele deelnemer, die alle onderdelen – zwemmen, fietsen/handbiken en hardlopen/wheelen – voor zijn rekening nam. In totaal zorgden negentien jongeren van het Hengeveld College (onderdeel van onderwijscentrum De Twijn) voor een bonte stoet para-atleten. En elk team haalde de finish.

Stimuleringsprijs voor City Swim Zwolle

De City Swim Zwolle heeft zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle de sportstimuleringsprijs in de wacht gesleept. Het nieuwe zwemevenement, dat in augustus in de Zwolse binnenstad werd gehouden, kreeg in het Theater van de Sport de voorkeur boven de Aalandenloop en de AsRENdorp.

Theo Rietkerk van Landstede overhandigde op het podium van het SportGala Zwolle de prijs aan twee organisatoren. “We zijn super trots. Ik heb er een jaar lang de handen vol aan gehad en nu heb ik dat weer”, doelt Martin de Munnik op de bokaal. “We willen graag nog wat groeien. Als we gestaag doorgaan en het deelnemersaantal verdubbelen, dan zijn we dik tevreden. Na deze onderscheiding moeten we in ieder geval wel door”, vult Mathijs Jansen zijn kompaan aan.

De City Swim Zwolle is een nieuw Zwols evenement en een initiatief van enkele fanatieke triatleten van triatlonvereniging Triade. Ter promotie van de Triathlon Zwolle doken zij een paar jaar geleden de Zwolse grachten in en tijdens dat zwemrondje werd het idee geboren voor de City Swim Zwolle. Aan het zwemevenement door de Zwolse stadsgrachten namen eind augustus 162 zwemmers deel en die waren na afloop uitermate positief. Bovendien leverde het evenement ruim 16.000 euro op voor Stichting Tegenkracht. Tegenkracht helpt (ex)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel.

tekst: www.sportiefzwolle.nl – foto’s Hans Smit / Annet van Raalte