Overmars en Reuver winnen jubileumeditie

De epubliekerste jubileumeditie van Triathlon Zwolle zit er op. Na een regenachtige ochtend, brak rond het middaguur de zon door en werd het een prachtige vijfde editie aan de Milligerplas. Net als vorig jaar is Stefan Overmars de winnaar van de kwart triatlon. Op de tweede en derde plaats finishten Martijn Paalman en Zwollenaar Han-Peter Lucas. Bij de dames op de kwart afstand was Sarah-Lynn Reuver uit Wijhe de snelste, met Renate Post en Roelien de Wolf op een respectievelijke tweede en derde plaats.

De nummers 1, 2 en 3 op de kortere afstand, de 1/8ste triathlon waren bij de heren Rene Jaasma, André Plette en Rudi Bissels. Bij de dames bestond het podium uit Elianne Huitema, Marije Dankelman en Merel Broekhof.

IMG_3326
Overmars wint kwart triatlon Zwolle

Overmars wint kwart triatlon
In de ochtend gingen ruim 200 individuele deelnemers van start met de 1/4de triathlon. Sander Hoogeveen en Martijn Paalman kwamen als eerste uit het water, met vlak daarachter Zwollenaren Peter van Grootheest en Han Peter Lucas. Overmars begon door een uitstekend fietsonderdeel als eerste aan het lopen. Deze positie wist hij goed vast te houden. Hij kwam over de streep in een tijd van 1:51:41. De nummer twee, Martijn Paalman, finishte in een tijd van 1:54:50. Tegenkracht atleten Han Peter Lucas en Klaas-Jan Arkema waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Lucas heeft zijn voorsprong van het zwemmen vast kunnen houden en finishte in een tijd van 1:56:22, 11 seconden voor ploeggenoot Arkema.

Winnares kwart triathlon 2015
Sarah-Lynn Reuver winnares 1/4e

 


Reuver wint bij de dames
Van tevoren gold ze al als een van de kanshebbers bij de dames, Sarah-Lynn Reuver uit Wijhe. En ze kon haar favorietenrol waarmaken. Na het fietsen lag ze nog op een tweede plek vlak achter Renate Post, maar door een goed looponderdeel wist ze de kwart afstand bij de dames te winnen in een tijd van 2:13:27. Renate Post uit Klazienaveen kwam als tweede over de streep met als eindtijd 2:17:25. Op de derde plaats, in een tijd van 2:18:48, ging Roelien de Wolf met het brons vandoor.

Huitema en Jaasma winnaars op 1/8ste
Op de achtste triathlon, die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen, wist Elianne Huitema uit Sittard voor de derde keer op rij te winnen. Als tweede eindigde haar ploeggenoot Marije Dankelman. Huitema legde de sprintafstand af in een tijd van 1:12:12, Dankelman had er 1:13:53 voor nodig. Het brons was er voor Merel Broekhof uit Lochem, in een tijd van 1:15:15. Bij de heren was Rene Jaasma uit Drachten oppermachtig. Hij had slechts 1:05:20 nodig om de achtste afstand af te leggen. De nummer twee, André Plette uit Oosterwolde was een minuut langzamer. Rudi Bissels, ook uit Drachten werd derde op de 1/8ste afstand.

ParaTriathlon
Net als voorgaande jaren stonden ook dit jaar weer 7 teams van De Vogellanden aan de start in Zwolle. Daarnaast stonden er twee individuele para-atleten aan de start. De individuele winnaar is Gerrit Dijkstra uit Drachten. Hij finishte in een tijd van 1:16:48. De paraserie werd afgelegd over een achtste afstand. De 7 teams gaven elkaar weinig ruimte om te winnen. Het team Toppers Zk werd eerste, gevolgd door team 1 en team 4 van de Vogellanden.

paratriatleten

De komende twee jaar is de Milligerplas de plek voor het NK paratriatlon. In het paralympische jaar zullen er dan naar verwachting nog meer (individuele) paratriatleten aan de start staan.

Bekijk hier de uitslagen van 2015 en de foto’s die gemaakt zijn tijdens het evenement.