NK paratriathlon

NK paratriathlon naar Zwolle

Het NK paratriathlon voor 2016 en 2017 is toegewezen aan Triathlon Zwolle. De organisatie geeft hiermee een goed vervolg op het winnen van de prijs voor het beste Zwolse G-sport initiatief in 2014. In 2013 werd bij wijze van experiment een para-serie toegevoegd aan het evenement, naast de reguliere kwart en achtste afstanden. Dat bleek zo’n succes dat er sindsdien elk jaar een serie voor gehandicapte sporters van start gaat.

Triathlon Zwolle is inmiddels een vaste waarde op de NTB-kalender. Op zaterdag 19 september vindt het eerste lustrum van het evenement plaats. Dit jaar wordt voor de derde keer op rij een paratriatlon georganiseerd. Er kunnen zowel individuele paratriatleten als teams deelnemen.

Voor de reguliere achtste en kwart afstand is de deelnemerslimiet bereikt, net zoals voorgaande jaren. In de speciale startserie voor paratriatleten is aanmelden echter nog mogelijk. Zowel teams als individuele para-atleten kunnen zich nog inschrijven om zo alvast het NK parcours van volgend jaar te testen. De paratriathlon gaat over de 1/8ste afstand. Deelnemers worden afhankelijk van hun handicap ingedeeld in aparte categorieën. Inschrijven voor de paratriathlon kan nog door een e-mail te sturen aan info[at]triathlonzwolle.nl

De 500 meter zwemmen wordt afgelegd in de Milligerplas. Het fietsparcours begint met een aanlooproute door de wijk en langs de plas, waarna de weg vervolgd wordt richting Hasselt. Het lopen vindt plaats om en rond de Milligerplas.

In 2016 vindt triathlon Zwolle plaats op zaterdag 24 september.