Matthijs Kunzel wint Triathlon Zwolle

Tekst: Sportief Zwolle

Matthijs Kunzel uit Dordrecht is zaterdag winnaar geworden van de zesde Triathlon Zwolle. De triatleet keek na het zwemmen en fietsen nog tegen een achterstand aan, maar greep tijdens het hardlopen de koppositie. Met zijn eindtijd van 1 uur, 53 minuten en 23 seconden was Kunzel net iets sneller dan Chris Brands, de nummer twee. “Ik zag dat ik steeds iets dichterbij kwam en ben toen vol gas gegaan”, vertelt de blije winnaar.

Na het zwemonderdeel in de Milligerplas lag Kunzel derde en ook na het fietsen moest hij nog toegeven op de kop van de wedstrijd. Het hardlopen is echter zijn sterkste onderdeel en dat bleek ook wel. “Het fietsen was pittig, met veel tegenwind. En dat is sowieso al niet mijn sterkste onderdeel. Hardlopen kan ik wel goed en daardoor kwam ik als eerste over de finish. Heel erg mooi”, stelt Kunzel nuchter. De beste Zwollenaar op de kwart triatlon was Matijs Jansen, die in 2:03:31 als derde over de streep kwam. Bij de vrouwen ging de winst naar Lyan Blikman uit Nijverdaal, die het zwemmen, het fietsen en het lopen in een totaaltijd van 2:23:49 volbracht. De Zwolse Liesbeth Kemkers eindigde als tweede, stadsgenoot Annet van Rijssen moest het doen met een derde plaats.

Zwols succes was er ook op de achtste triatlon. In aanloop naar de Triathlon Zwolle liet Klaas Jan Arkema nog weten het als een ‘extraatje’ te zien, maar toch kwam hij als eerste over de meet. Na 1 uur, 1 minuut en 19 seconden stoof Arkema over de finish en hij bleef daarmee de concurrentie ruimschoots voor. Ruben Slot eindigde als tweede en Donald van Lier snelde naar een derde plaats. De wedstrijd bij de vrouwen werd overduidelijk gewonnen door Marije Dankelman. Zij kwam tot een tijd van 1:07:18 en was daarmee ruim vier minuten sneller dan nummer twee Elianne Huitema. De beste Zwolse op de achtste triatlon was Pleuni de Boer, die tot een tijd van 1:13:39 kwam.

NK Paratriathlon
Ook dit jaar organiseerde de Triathlon Zwolle het NK Paratriathlon. Onder andere Esther Vergeer was van de partij en zij zag dat de Nederlandse titel naar Geert Schipper ging. Niet geheel toevallig, aangezien Schipper tijdens de Paralympische Spelen van Rio al zilver haalde. Voor Vergeer zat er niet meer in dan een negende plaats. “Ik heb anderhalve maand amper kunnen trainen, omdat ik actief was tijdens de Paralympische Spelen. Dinsdag ben ik teruggekomen, de jetlag zit nog aardig in mijn lichaam”, gaf zij voor de start al aan. De beste vrouw werd uiteindelijk Joleen Hakker.