FAQ

Geweldig! Je hebt je ingeschreven voor FysioZwolle Triathon of je wilt dit gaan doen.

Leuk, fijn dat je er bij bent, inmiddels gaat in 2023 al weer de12e editie van Triathlon Zwolle van start! Al vanaf het begin een waar succes en we moeten eerlijk zijn, elk jaar worden we beter, leuker en toegankelijker voor publiek én deelnemers!

Het meedoen aan een triatlon roept veel vragen op, daarom proberen we op voorhand al zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Dit is veel tekst en misschien voor jou overbodig, maar er staan wel belangrijke zaken vermeldt, dus wees goed voorbereid en lees dit toch even door.

 • De inschrijving verloopt rechtstreeks via de NTB: https://mijn.triathlonbond.nl
 • De deadline voor de inschrijving voor het evenement is 1 september 2023. Als de inschrijving voor een onderdeel vol is, stopt de inschrijving. Er is geen reservelijst.
 • Bij het inschrijven vul je zelf je gegevens in, let op dat je je juiste mailadres gebruikt, naar dit mailadres wordt een bevestiging van je inschrijving gestuurd (check ook je spam mail als je in je inbox niets ontvangt).
 • Je betaalt via Ideal. Annuleer je je inschrijving voor 1 juni dan zullen wij 90% van het bedrag terugstorten. Als je afmeldt na 1 juni, maar voor 1 augustus krijg je 50% van het inschrijfbedrag terug. Als je je afmeldt daarna, is er geen teruggave van inschrijfgeld. .
 • We hanteren geen tijdslimieten.
 • We maken geen gebruik van een wachtlijst of reservelijst. Tot 1 september heb je de mogelijkheid je startnummer over te dragen aan een andere deelnemer. Hiervoor worden € 5 administratie kosten in rekening gebracht. Wij hebben hierin geen bemiddelende rol, stuur een mail met daarin alle gegevens van degene die je startnummer overneemt (inschrijfnummer van account bij de NTB) en we regelen dit voor jullie.
 • In de week voorafgaand aan FysioZwolle Triathlon ontvang je per mail je nummer waarmee je gaat starten en je startserie.
  Je fysieke startnummer ontvang je op de wedstrijddag bij het wedstrijdsecretariaat, je ontvangt daar ook je gehuurde chip voor de tijdwaarneming (NB. Een eigen chip kun je niet gebruiken) en een startnummer voor je fiets (voor in het parc fermé).
 • We verstrekken geen badmutsen, je bent verplicht er één te dragen (kies voor een goed zichtbare kleur), dus vergeet niet er één mee te nemen.
 • In een team mogen min. 2 en max. 3 triatleten deelnemen, zowel mannen als vrouwen.
 • In het kader van de privacy wetgeving hebben we een instemmingsverklaring opgenomen tijdens de inschrijving.
 • Op de wedstrijd dag volgen we het reglement van de NTB, wil je van de hoed en de rand weten, check dan het wedstrijdreglement. 
 • Ben je een beginner in de triatlonsport of juist al wat meer gevorderd, op de NTB website staat alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid van start te gaan. Dus ga je voor een topresultaat? Een goede voorbereiding is het halve werk.

Natuurlijk wil je ook weten wat het parcours is, waar je supporters het beste kunnen gaan staan, waar je je mag omkleden, hoe het nu gaat met je startnummer en je tassen enz enz.

Deze informatie volgt in de periode voor de wedstrijddag. Houd hiervoor onze facebookpagina, twitter en website in de gaten! Tuurlijk mag je vragen stellen per mail, we proberen zo snel mogelijk te antwoorden, maar ook wij zijn vrijwilligers en zullen niet altijd per ommegaande reageren.

Tot slot; het kan altijd beter, mooier en sneller! Lijkt het je leuk om achter de schermen mee te werken om Triathlon Zwolle tot een nog groter en mooier succes te laten worden? We zoeken nog bestuursleden en uiteraard ook nog veel vrijwilligers voor de wedstrijddag! Stuur je ons een berichtje als je wilt helpen?