Deelnemers opgelet: eerst aanmelden en dan fiets wegbrengen naar parc fermé

Zorg dat je spullen klaar liggen bij de fiets (foto ter illustratie)

We maken regelmatig mee dat triatleten eerst de fiets wegbrengen de spullen klaarzetten en zich dan aanmelden bij de start. Wie dat doet moet een extra loopje maken naar de fiets om het startnummer op de fiets en helm te plakken. 

Eerst aanmelden en daarna fiets wegbrengen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar ook efficient gebruik maken van je tijd hoort daarbij. Het zou zonde zijn om extra energie te moeten verspillen om heen en weer te lopen naar je fiets. Scheelt toch weer een half uur lopen om heen en weer te gaan van de start/finish naar het parc fermé.

Het is dus raadzaam om je ruim op tijd aan te melden bij de start en je spullen op te halen en je daarna rustig voor te bereiden op de wedstrijd. Dus je fiets op de juiste plek neer te zetten en op de juiste manier op te hangen, je spullen voor fietsen en hardlopen klaar te leggen en dan terug te komen naar de start. Dan heb je nog tijd om je op een rustige manier voor te bereiden op de start. Ook hier geldt het motto: haastige spoed is zelden goed. Dus kom op tijd en zorg dat je tijd hebt om je goed voor te bereiden op de wedstrijd. 

Keuring van de fiets

De aanmeldlocatie is bij het strandhuis aan de Milligerplas en het parc fermé is aan de Werkerlaan, aan de overzijde van het meer. Houd er rekening mee dat, voordat je je fiets weg kunt zetten, dat de fiets wordt gekeurd zodat het veilig is tijdens het fietsen en volg daarna de aanwijzingen op van de medewerkers in het parc fermé. Hang de fiets neer bij het juiste startnummer en leg je spullen zo klaar dat je ze gemakkelijk kunt pakken. Dat geldt ook voor de wissel tussen fietsen en hardlopen. De fiets op de juiste manier op de juiste plek terughangen. 

Lees voor de zekerheid de regels van de triathlonbond nog even na 

Route van start/finish naar het parc fermé