Parcours

Triathlon Zwolle kent een verkeersluw fiets- en loopparcours. Dit betekent dat de normale verkeersregels van kracht zijn. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en de vele vrijwillige verkeersregelaars en parcourswachten kan het voorkomen dat er zich ander verkeer op het parcours bevindt.

Let dan ook altijd goed op! Veiligheid gaat voor alles.

Parkeren

Volg voor het parkeren nabij het Strandhuis Milligerplas (Milligerlaan 2) de aanwijzingen van de vrijwilligers. 

Tip: kom met de fiets als je dichterbij woont!

Inschrijfbureau

Het inschrijfbureau staat in de buurt van het strandhuis Milligerplas. Te herkennen aan de oranje caravan!

Bij het inschrijfbureau kun je op vertoon van je legitimatie bewijs je startnummer ontvangen. Ook is hier ruimte om vragen te stellen over het reilen en zeilen op de wedstrijddag.

Naast het inschrijfbureau staat een tent waarin je je kan omkleden. Let op; in deze tent is geen bewaking, dus je mag je spullen hier laten liggen maar er wordt niet opgepast. 

Parc fermé
Het parc fermé ligt ook dit jaar op de Werkerlaan, dus niet zoals eerdere jaren bij het strandhuis. Vanaf het inschrijfbureau naar het park fermé is het ongeveer een kilometer lopen/fietsen, houdt hier dus rekening mee. Ook vanaf he

t parc fermé terug naar het zwemparcours is dus een stukje lopen!

Zwemparcours
Kwart Triathlon: 1000m door de Milligerplas
Achtste Triathlon: 500m door de Milligerplas (zie kaart)
zwemparcours-500_nieuw

De start van de triatlon ligt nabij het strandhuis. Je zwemt naar de overkant van de plas. In de wisselzone aan de Werkerlaan stap je op de fiets voor het fietsonderdeel. Voor de 1000 meter zwem je niet rechtstreeks naar de overkant, maar via een boei die in het water ligt.

 

 

 

Fietsparcours
Kwart Triathlon: 39.4 KM (4 rondes)
Achtste Triathlon: 20.7 KM (2 rondes)
fietsparcours_nieuw

Het fietsparcours vertrekt vanaf de Werkerlaan naar de Ruimzichtweg en na een aantal rondes (2 of 4) ga je vanaf de Hasselterweg weer terug naar de Werkerlaan. Daar verruil je in de wisselzone de fiets voor de loopschoenen.

Let op: Het parcours kent een aan- en afrij route over de Werkerlaan. De rondes van bijna negen kilometer gaan dus pas in als je op de Ruimzichtweg fietst. 

De ronde is niet verkeersvrij. Het kan gebeuren dat er ander verkeer op het parkoers aanwezig is.

Vlak voordat de ronde voorbij is zit er nog behoorlijk scherpe een S-bocht in het parkoers. Dus even opletten!

Loopparcours
Kwart Triathlon: 10 KM (2 rondes)
Achtste Triathon: 5 KM (1 ronde)
loopparcours_nieuw

Het loopparcours start dus ook vanaf de wisselzone aan de Werkerlaan en gaat van het pad rond de Milligerplas naar de Milligerlaan en via de Stadshagenallee weer richting het strandhuis. LET OP: Je loopt ook nog twee kilometer over de wielerbaan om aan de 5 of tien kilometer te komen. 

Voor de tweede ronde op de kwart triatlon passeer je Lisdodde en Waterlelie. De finish ligt bij het het strandhuis aan de Milligerplas.