Jeugd- en juniorencircuit

Het was een fantastische wedstrijddag afgelopen zaterdag!! De eindstand van het jeugd- en juniorencircuit Overijssel is na deze slotwedstrijd bekend!

Jeugd- en juniorencircuit Overijssel – Eindstand 

Een goede voorbereiding…

Op onze eigen website vind je informatie over het circuit en de losse wedstrijden.  

Daar vind je ook een koppeling naar de wedstrijdpagina van Triathlon Zwolle, waar je alle praktische informatie over parcoursen, tijdschema’s, de wisselzone, bereikbaarheid en meer vindt.

Lees ook de deelnemersinformatie even rustig door.

 

Non-stayerwedstrijd

De wedstrijd in Zwolle is een non-stayer wedstrijd. Dit betekent dat je op de fiets 12 meter afstand moet houden tot je voorganger. Hier zal door de juryleden streng op worden gelet! De starttijden van de verschillende categorieën liggen vrij dicht op elkaar. De jeugd fietst 1 ronde, de junioren fietsen 2 ronden. Het kan dus zijn dat jullie onderweg ook atleten uit een andere categorie inhalen.

 

Jouw eigen badmuts: neem hem mee!

Na alle vorige wedstrijden uit het circuit heeft een groot deel van jullie de speciale #JJC2019 badmuts in bezit.

Het is ook in Zwolle verplicht deze badmuts te dragen. Zorg dat je hem bij je hebt!

Deed je eerder nog niet mee? Dan ontvang je zondag bij aanmelding in je envelop jouw persoonlijk JJC-badmuts voor dit seizoen. Als je er vroeg bij was met inschrijven staat je eigen voornaam er op. Was je wat later, dan mag je (als je dat wil) met watervaste stift je eigen naam erop schrijven.

Op de startlijst is duidelijk aangegeven of je zelf je badmuts mee moet nemen, je een blanco exemplaar (zonder naam) of een exemplaar met je voornaam erop ontvangt.

Iedereen mag deze badmuts houden.

Alle leiders in het individuele klassement (Mauro, Selina, Olaf Jan en Robin) zijn zondag aanwezig en mogen in Klazienaveen met de gouden badmuts van start!

 

Startnummer, fiets- en helmstickers en timing chip 

In jouw startenvelop zit o.a. jouw startnummer en jouw stickerset. De fietssticker plak je om je zadelpen, de helmstickers op je helm en de support stickers mag je uitdelen. Als je bij je inschrijving de code van jouw eigen MyLaps timing chip hebt opgegeven, zorg dan dat je die chip bij je hebt. Heb je nog geen eigen chip, dan zit deze in Zwolle in je envelop. Let op: deze groene chip mag je na afloop houden en kan je bij volgende wedstrijden opnieuw gebruiken.

 

Prijsuitreikingen

Zo snel mogelijk na de finish worden – deels handmatig – de einduitslagen van zowel het individuele klassement als het verenigingsklassement opgemaakt, zodat er kan worden gehuldigd. De huldiging bestaat na de finale uit maar liefst vier onderdelen! Dit doen we het liefst met zoveel mogelijk deelnemers, om met elkaar een mooie afsluiting van een mooi seizoen te vieren. Be there!

De vier onderdelen:

  • Huldiging individuele top 3 van het dagklassement in Zwolle, in alle categorieën
  • Huldiging individuele top 3 van het eindklassement JJC2019, in alle categorieën
  • Huldiging top 3 van het verenigingsklassement JJC2019
  • Uitreiking aandenken aan alle atleten die vijf of meer keer gestart zijn + groepsfoto!

  

Social media

Op Facebook en Instagram delen we voor, tijdens en na de wedstrijd diverse berichten.

We gebruiken daar de volgende # en @. 

Fijn als jullie die in je berichten ook willen gebruiken, dan zetten we samen een mooi verhaal neer ????. 

#wijzijntriathlonNL

#JJC2019 

@TriathlonZwolle

@triathlonNL 

 

Uitslagen en tussenstanden 

Na het op locatie handmatig opmaken van de top van alle klassementen, verwerken we na de wedstrijd de uitslag verder digitaal voor de eindstanden van zowel het individuele als verenigingsklassement van het JJC.

Hoe die puntentelling precies werkt, en de huidige tussenstanden zijn na te lezen op onze website.

 

Duurzame triathlon
De organisatie van de Triathlon Zwolle heeft de stap gemaakt naar een duurzame triathlon. Dat betekent dat alle deelnemers nog eens extra worden gewezen op het belang van duurzaamheid. In het JJC zijn we al gewend om onze eigen badmuts mee te nemen, maar ook alle overige deelnemers wordt nu bijvoorbeeld gevraagd dit te doen. Verder is er onder meer streng toezicht op het weggooien van afval (doen jullie ook altijd al netjes hopen we?), zijn er duurzame ereprijzen en verplaatst de jury zich op een elektrische motor. Hier lees je er alles over.

 

Tot slot 

Heb je vragen over het circuit? Stel deze aan ondergetekende via christie.brouwer@triathlonbond.nl.

Vragen over inschrijvingen en/of uitslagen? Stel ze aan edwin.dasselaar@triathlonbond.nl.   

Wij hebben er weer heel veel zin in, tot zaterdag!